fbpx

A legszebb kastélyok Európában

Milyen lehet az élet egy csodaszép kastélyban? Hiába gondolják sokan, hogy már mindent láttak, az öreg kontinens sok-sok meglepetést ígér. Ha te is szívesen keresel fel utazásaid során gyönyörű épületeket, várakat és mesébe illő kastélyokat, akkor ez a lista sokat segít! Megmutatjuk Európa legszebb kastélyait!

NEUSCHWANSTEIN KASTÉLY – Németország

A kastély inspirációként szolgált a Disneyland-i Csipkerózsika-kastély számára, Neuschwanstein pedig menedékhely volt II. Ludwig bajor királynak, aki királyságának ideje alatt vagyonának nagy részét kastélyok építésére fordította.

BRAN KASTÉLY – Erdély

A mítosz ereje a mai napig erősen jelen van ebben a ködpalástos kastélyban, ellenben téves az állítás, hogy ez az otthona Bram Stoker Drakulájának. A szerző soha nem látogatta meg ezt az erődítményt, amelyet Drakula kastélyaként ismernek, és amelyet a hegyek gyűrűje őriz Erdélyben.

CHAMBORD KASTÉLY – a Loire folyó mentén Franciaországban

A francia reneszánsz lenyűgöző példája, a Chambord-kastély, amely a legnagyobb a franciaországi Loire-völgyben. I. Ferenc 1519-ben a királyi udvar vadászházaként építette a szimmetrikus erődítményt, amely szinte nem is használtak.

MOSZNA KASTÉLY – Lengyelország

A Tiele-Winckler család egykori lakóhelyét eredetileg barokk stílusban tervezték a 17. században, de későbbi neogótikus és neoreneszánsz szárny későbbi felépítésével 99 tornyot adtak az épülethez.

LEEDS KASTÉLY – Anglia

A tó közepén két szigeten elhelyezkedő Leeds-kastély rendkívül romantikus, és egy tökéletes mesebeli helyszín.

A PRÁGAI KASTÉLY – Csehország

Mintha egy mesébe csöppennénk! A régi belváros kis házai közül tornyosul a kastély, amely valójában udvarok és történelmi épületek komplexuma, beleértve a gótikus Szent Vitus-székesegyházat, ahol cseh királyokat és királynőket koronáztak meg.

PENA – Portugália

Portugália fantáziadús Pena palotája vörös és sárga színben világít Sintra városa felett, és tiszta idő esetén látható Lisszabonból is. Az UNESCO világörökségi helyszínének története a középkorig nyúlik vissza.

BOJNICE KASTÉLY – Szlovákia

Szlovákia leglátogatottabb kastélya tökéletes helyszín az álmodozásra. A 12. században fa erődként épült kastély sokszor cserélt gazdát, de az utolsó tulajdonos 1800-as évek végén építette át, és így nyerte el jelenlegi szép küllemét.

SEGOVIA – Spanyolország

A legtöbb spanyol kastélyhoz hasonlóan a Segovia-t is védelemre építették, de az eredeti szerkezetből kevés maradt. A két folyó összefolyása fölött magasodó kerek tornyai ma már inkább mesebeli látványt nyújtanak.

BUDAI VÁR – Budapest

A történelem során számos invázió sújtotta és több uralkodó építészeti stílus formálta a budapesti Várnegyedet, IV. Béla király eredeti megalapítása óta.

Kedvet kapott az utazáshoz?

Keressen minket, és segítünk! Megszervezzük az utazását a legapróbb részletekig, több, mint 5 000 elégedett törzsutassal magunk mögött. Kövesse Facebook oldalunkat és legyen naprakész, hiszen ott tudjuk a leghamarabb eljuttatni a legfrissebb információinkat.

Csepregi Csilla

“1992 óta több éves szakmai gyakorlattal állok kedves utasaim szolgálatában a cég budai irodájában. Bátran állítom, hogy ez időben több ezer utazónak segítettem megtalálni álmai utazását és elégedettséggel tölt el, hogy a mai napig nagyon sok „törzsutassal” büszkélkedhetem.”

Tax Erika

“15 éve a vagyok a For Two Kft. (Repülősutak.com) értékesítője a cég budai irodájában. Imádok utazni és boldog vagyok, hogy a szakmám, immáron 18 éve, a hobbim is. Sok éves tapasztalatom a garancia arra, hogy remekül fogja érezni Magát utazása során, mert: nálunk az Utas az első!”

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

    A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

    >
    Főoldal
    Árajánlatkérés
    Hírlevél