fbpx

Top 10 legszebb nemzeti park a világon

A nemzeti parkok földünk legszebb természeti szépségeit tartogatják számunkra. Ezeknek a csodálatos helyeknek célja, hogy ökológiai egységességüket megőrízzék a jövő és a jelen generációinak. Vízesések, szavannák, hófödte hegycsúcsok, gejzírek, és még sorolhatnánk, mennyi különlegességet rejtenek magukban.

A következőkben összeszedtük, hogy melyik a mi kedvenc 10 nemzeti parkunk.

1. Akan-Mashu Nemzeti Park, Japán

A Nemzeti Parkot 1934-ben alapították. A hatalmas kiterjedésű nemzeti park nevét a szigeten elhelyezkedő vulkánról kapta, amely a mai napig aktív.

2. Yellowstone Nemzeti Park, Amerikai Egyesült Államok

A nemzeti park érdekessége, hogy ez a világon legelsőként létrehozott nemzeti parkja. Az olyan csodálatos természeti jelenségei, mint a gejzírek, kivételesen diverz állatvilág is megtalálható.

Banff Nemzeti Park, Kanada

Az ország első nemzeti parkjában kirándulva varázslatos fenyőerdőket, a Sziklás-hegység kopár hegycsúcsait és kristálytiszta vizű tavakat pillanthatunk meg.

Zion Nemzeti Park, Amerikai Egyesült Államok

A különleges marsbéli tájon járva a Virgin-fogyó által kivájt hatalmas kanyont nézhetjük meg. A Utah állambeli nemzeti parkban hatalmas kopár sziklák fognak minket körül venni, néhol pedig egészen dús növényzettel találkozhatunk.

Amazónia, Brazília

Az Amazonas tekergő végtelen folyója, dús esőerdő, és rendkívül gazdag fauna jellemzi Brazília legszebb vidékét. A „Föld tüdejeként” is nevezett nevezett esőerdő egy több 10000 négyzetkilométeren elterülő nemzeti parkban található.

Serengeti Nemzeti Park, Tanzánia

Végtelen szavannák, legelők és Afrika nagymacskái élnek Tanzánia gyönyörű nemzeti parkjában. A Serengeti a világ legnagyobb összefüggő nemzeti parkja, amely otthont ad hatalmas legelésző csodáknak és a rájuk leselkedő ragadozóknak is.

Rondane Nemzeti Park, Norvégia

Norvégia kivételes nemzeti parkjában megcsodálhatjuk a hegyvidék csodás gleccsereit és az általuk vájt tisztavizű tavakat is.

Vanoise Nemzeti Park, Franciaország

A francia Alpok legszebb csúcsait felölelő nemzeti parkban tengerszemek, gleccserek és hófödte hegycsúcsok várnak az idelátogatókra.

Szamária-szurdok, Görögország

A Kréta-szigetén elterülő nemzeti parkban remek kirándulóhelyet találhatunk, amely során az Omelosz-fennsíkról a szurdokon keresztül egészen a tengerpartig túrázhatunk.

Mount Mayon Nemzeti Park, Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigetek legérdekesebb nemzeti parját lényegében a mai is aktív vulkán teszi ki. A területen továbbá ősi kultúrák hagyatékát örző romokat is megtalálhatunk.

 

Forrás: https://www.erdekesvilag.hu/a-vilag-10-legszebb-nemzeti-parkja/

Kedvet kapott az utazáshoz?

Keressen minket, és segítünk! Megszervezzük az utazását a legapróbb részletekig, több, mint 5 000 elégedett törzsutassal magunk mögött. Kövesse Facebook oldalunkat és legyen naprakész, hiszen ott tudjuk a leghamarabb eljuttatni a legfrissebb információinkat.

Csepregi Csilla

“1992 óta több éves szakmai gyakorlattal állok kedves utasaim szolgálatában a cég budai irodájában. Bátran állítom, hogy ez időben több ezer utazónak segítettem megtalálni álmai utazását és elégedettséggel tölt el, hogy a mai napig nagyon sok „törzsutassal” büszkélkedhetem.”

Tax Erika

“15 éve a vagyok a For Two Kft. (Repülősutak.com) értékesítője a cég budai irodájában. Imádok utazni és boldog vagyok, hogy a szakmám, immáron 18 éve, a hobbim is. Sok éves tapasztalatom a garancia arra, hogy remekül fogja érezni Magát utazása során, mert: nálunk az Utas az első!”

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

    A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

    >
    Főoldal
    Árajánlatkérés
    Hírlevél