fbpx

6 különleges hely, amelyet csak gyalog lehet megközelíteni

 

Vannak olyan helyek, amelyek tényleg csak gyalogosan – sőt, esetenként több kilométeres túrával – közelíthetők meg, de ezt a fáradságot azzal “hálálják meg”, hogy valóban páratlan látvánnyal és miliővel ajándékozzák meg a hozzájuk zarándoklókat. Nézzük a hat leghíresebb ilyen helyet!

1. Dingle-félsziget, Írország

Írország délnyugati partjánál homokos strandokkal és sziklákkal tűzdelt félszigeten sétálva akár delfineket és bálnákat is megcsodálhatunk. A hely legfőbb látványossága közé tartoznak a partmentén a tengerből csúcsosodó fekete sziklák. A túrázás szerelmesei felfedezhetik a Mount Brandon-t, illetve a korai kelta-keresztény Gallarus Oratory kápolnát.

2. Sawtooth-tó, USA

A mesebeli hegyi tó Idaho közepén helyezkedik el, és nagyjából egy 8 km-es túrával juthatunk el ide Iron Creekből. A tavat gyakran hófödte csúcsok veszik körül, és csaknem 8500 m tengerszint feletti magasságban van, ezért a legjobb, ha augusztus közepén vagy végén látogatunk el ide, hiszen a tó gyakran még júniusban is fagyos.

3. Salar de Uyuni, Bolívia

Az ország délnyugati részén, a Daniel Campos tartományban található a világ legnagyobb „sótartója”. A csaknem 6525 négyzetkilométeren átívelő sós síkságok az őskori tavak csoportjának maradványai, amelyek a víz elpárolgása után több méter vastag sót hagytak maguk után. Ez nemcsak a flamingók kedvelt táptalaja, hanem a bolygó egyik legjobb lítium-, magnézium-, kálium- és természetesen nátriumforrása is.

4. Guizhou falvai, Kína

Kínában számos etnikai kisebbség él, köztük például Bouyei, Dong, Miao és Shui is, akik közül nagyon sokan Guizhou-ban laknak. Ebben a régióban több kultúrát is felfedezhet. Sétáljon a falvakban, és nézze meg a helyi szövés, batikolás, hímzés, ékszerkészítés, papírvágás és egyéb hagyományos tevékenységeket.

5. El Mirador, Guatemala

Ezt az egykor virágzó kolumbiai kor előtti maja települést Kr. E. 900 körül hagyták el. Ma a túrázóknak és a régészet kedvelőinek kedvelt desztinációja. A régió túraútvonalakat, sétányokat és függőhidakat is rejteget, amelyek megkönnyítik a környék felfedezését és a kultúra megismerését.

6. Mont Saint-Michel, Normandia

A kastélyrajongók kedvencét a 8. században alapították. Érdekessége, hogy egy olyan szigetre épült, amely körül a dagály és az apály szabályozza az aljutást. Van, hogy csak csónakkal és van hogy akár gyalog is megközelíthetjük.

Kedvet kapott az utazáshoz?

Keressen minket, és segítünk! Megszervezzük az utazását a legapróbb részletekig, több, mint 5 000 elégedett törzsutassal magunk mögött. Kövesse Facebook oldalunkat és legyen naprakész, hiszen ott tudjuk a leghamarabb eljuttatni a legfrissebb információinkat.

Csepregi Csilla

“1992 óta több éves szakmai gyakorlattal állok kedves utasaim szolgálatában a cég budai irodájában. Bátran állítom, hogy ez időben több ezer utazónak segítettem megtalálni álmai utazását és elégedettséggel tölt el, hogy a mai napig nagyon sok „törzsutassal” büszkélkedhetem.”

Tax Erika

“15 éve a vagyok a For Two Kft. (Repülősutak.com) értékesítője a cég budai irodájában. Imádok utazni és boldog vagyok, hogy a szakmám, immáron 18 éve, a hobbim is. Sok éves tapasztalatom a garancia arra, hogy remekül fogja érezni Magát utazása során, mert: nálunk az Utas az első!”

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

    A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

    >
    Főoldal
    Árajánlatkérés
    Hírlevél