fbpx

10 varázslatos sziget a 2021-es bakancslistához

A szigeteken való nyaralások továbbra is rendkívül népszerűek az utazni vágyók körében. Legyen szó klasszikus értelemben vett népszerű helyekről vagy valamilyen kevésbé ismert úti célról, a következőkben a 10 legszebb szigetet mutatjuk be, amelyekre érdemes ellátogatni az új évtized első esztendejében.

1. Moorea, Francia Polinézia

2021 lesz az az év, amikor elkezdjük pótolni az elvesztegetett időt? Egyes utazási szakértők ezt gondolják. Ha így van, akkor valóban semmi sem lehet egzotikusabb és trópusibb, mint a Francia Polinézia. A trükk pedig, hogy elkerüljük Bora Borát és Tahitit, és inkább Moorea felé vesszük az irányt. Itt ugyanolyan érintetlen homokot, kék vizet és zöldellő tájakat talál, viszont több kultúrával fűszerezve.

2. El Hierro, Kanári-szigetek

Az El Hierro a hét népszerű Kanári-sziget közül a legkisebb. Ez a sziget ugyanolyan barátságos, meleg éghajlattal rendelkezik. Noha nincsenek luxus üdülőhelyei, mégis zavartalan, gyönyörű tájak, zord hegyi terep és rengeteg vadon élő állat található meg rajta.

3. Palau

A palaui szigetcsoport 576 érintetlen fehér homokos szigetszigetből áll. Talán ennél is fontosabb, hogy több száz mérföldnyire van legközelebbi szomszédjától. Egyesek számára ez a tény már elég izgalmas ahhoz, hogy felvegyék a „must-see” listára. Ez a nagyrészt érintetlen trópusi kiruccanás a búvárrajongók és a trópusi napkeresők minden vágya lehet.

A helyiek több mint egy évtizeden át védték Palau biológiai sokféleségét, kulturális örökségét és élővilágát. A turizmus kétségkívül elengedhetetlen az itteni túléléshez. Ennek ellenére a kormányzat továbbra is országos intézkedéseket hoznak az öko gondolkodású utazók vonzása érdekében.

4. Lofoten-szigetek, Norvégia

A jellegzetes táj ott védett öblöket, strandokat, fjordokat, drámai hegyeket és hófödte csúcsokat, valamint érintetlen vadont rejt magában, amelyet színes faházak törnek meg.

A területet bolygónk egyik legészakabban lakott régiójának tekintik, legnagyobb városát Leknesnek hívják. Ennél is fontosabb, hogy a szigetek általában vad és valóban megszelídítetlen hangulatot árasztanak. Ne hagyja ki a Røst Reefet sem, mivel ez a világ legnagyobb mélytengeri korallzátonya.

5. Andamán-szigetek

Az Andamán-szigetek mintegy 620 mérföldre találhatóak az Indiai-óceán gyönyörű Bengáli-öblétől. Ezek a szigetek és a közeli Nicobar-szigetek meglehetősen elszigetelt, csaknem 575 szigetből álló csoportot alkotnak. Jelenleg csak 38 lakott közülük.

A szomszédos Nicobar-szigetekre a beutazás minden turista számára tilos, illetve az Andamán-szigetek számos területére is, az ottani őslakos törzsek védelme és ritka biológiai sokféleségük megőrzése érdekében. Van egy ötcsillagos szálloda, a Taj Exotica, amely pár éve nyitotta meg kapuit, így a bőséges korallzátonyok és a fehér homokos strandok nagyrészt érintetlenek maradnak, összehasonlítva az Indiai-óceán néhány más szigetével.

6. Mauritius​

Az Indiai-óceán afrikai partjainál ez a turistákra támaszkodó hely maga a paradicsom. Itt nyílt a legelső Avani szálloda, a LUX üdülőhelye, a LUX Grand Baie Resort & Residences is a térségben. A sziget páratlan növény-és állatvilággal rendelkezik.

7. Tasmánia

Tasmania nem az az úticél, amelyet a legtöbb ember azonnal számításba vesz, ellenben annak kellene lennie. Számos új szálloda található itt, amelyek népszerűsítik a sziget természetes szépségét. Tasmania meglepően kivételes kulináris hagyománnyal rendelkezik. Ha különleges eseményeket keresne, választhat a Royal Hobart Show, a Royal Launceston Show és a Tasmanian Lant Festival közül is.

8. Szardínia, Olaszország

Az Olaszország partjainál fekvő, tökéletes látványt nyújtó Szardínia talán az ország 10 legjobb helyének egyike. Szicíliától távolabb fekvő hely kiváló hely azok számára, akik szeretik az olasz ételeket és borokat, valamint a szabadtéri kalandokat. A partvonal meglehetősen festői látványt nyújt.

A szigeten hegyi kerékpározásra vagy lovaglásra is lehetőség nyílik. Ha inkább egy eldugottabb partszakaszra vágyik, ellátogathat Szardínia nyugodt Caprera-szigetére.

9. Lombok, Indonézia

Lombok egyike a kevésbé ismert szigetcsoportoknak. Természetesen ugyanolyan vonzó, mint ismertebb testvérszigete, Bali. Itt hasonló lenyűgöző természeti tájakat és gyönyörű strandokat talál, de a tipikus turisták tömege nélkül. Ne feledje, hogy ez a hely már régóta a legkedveltebb úti cél a szörfösök számára.

10. Azori-szigetek

Az Azori-szigetek mintegy 1545 kilométerre Portugália partjaitól helyezkednek el.  Sok utazó legfőképp a lenyűgöző Sao Miguel-ben száll meg. Ennek ellenére feltétlenül látogasson el Picóba, Faialba és São Jorge-ba. Fedezze fel a természetes termálvizeket, a zord hegyeket, a zöldellő erdőket és a vulkanikus krátereket. Ne felejtse el megnézni a szörfözésre alkalmas partszakaszokat és a strandokat is.

Forrás: https://www.addtobucketlist.com/10-islands-for-your-bucket-list/

Kedvet kapott az utazáshoz?

Keressen minket, és segítünk! Megszervezzük az utazását a legapróbb részletekig, több, mint 5 000 elégedett törzsutassal magunk mögött. Kövesse Facebook oldalunkat és legyen naprakész, hiszen ott tudjuk a leghamarabb eljuttatni a legfrissebb információinkat.

Csepregi Csilla

“1992 óta több éves szakmai gyakorlattal állok kedves utasaim szolgálatában a cég budai irodájában. Bátran állítom, hogy ez időben több ezer utazónak segítettem megtalálni álmai utazását és elégedettséggel tölt el, hogy a mai napig nagyon sok „törzsutassal” büszkélkedhetem.”

Tax Erika

“15 éve a vagyok a For Two Kft. (Repülősutak.com) értékesítője a cég budai irodájában. Imádok utazni és boldog vagyok, hogy a szakmám, immáron 18 éve, a hobbim is. Sok éves tapasztalatom a garancia arra, hogy remekül fogja érezni Magát utazása során, mert: nálunk az Utas az első!”

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

    A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

    >
    Főoldal
    Árajánlatkérés
    Hírlevél