fbpx

ÚJ-ZÉLAND CSODÁI

Így néz ki a sziget, ahova a Jóisten a földgolyó minden szépségét összegyűjtötte… ez Új-Zéland!

Ha létezik a földi paradicsom, akkor Aoteara, vagy találóbb nevén „A hosszú fehér felhő földje” megnyerte ezt a címet:
az Édenkertben járva testközelből élvezhetjük az esőerdők zsigerig hatoló erejét, a Gyűrűk Urából ismert Mordor hangulatát, a maori kultúra sokszínűségét vagy a fókakolóniák vicces mindennapjait. A szigetvilágon csupán díszítés a hihetetlen madárvilág, a mamutfenyő- és ezüstpáfrány erdők, vagy a gleccsertavak, amikre olyan „emerald-színkódot” dobott a természet, hogy káprázik a szemünk.

Ez az utazás azért autentikus és egyedi, mert egy évek óta Új-Zélandon élő, magyar származású partnerünk szakértelmével bír.
Csaba nem csak szervezőként, hanem idegenvezetőként is szívét teszi a munkájába, ezért az utazás első napjától egészen az utolsóig kíséri a csoportot. A profi vezetésnek köszönhetően a szokásos turistalátványosságokon felül rengeteg olyan „titkos” és izgalmas helyre is elkalandozunk, amit az itt élők sem mindig ismernek.

 

Az utat minimum 6 fő esetén indítjuk, a részletekről, kérjük érdeklődjön munkatársainknál az alábbi gombra kattintva:

Részletes program:

1. nap Auckland -Rotorua

Kora reggeli találkozó Auckland repterén (az ideérkezés általában hajnali járattal történik). A reptérről egyenesen a West Coast-ra megyünk, ahol a felkelő nap fényeiben – maori tradíció szerinti köszöntést kapnak a vendégek a Tasmán Tenger feletti kilátónál. Innen lesétálunk a vadon élő és gyönyörű Szula madarakhoz, majd a tengerparti séta után az esőerdőn keresztül térünk vissza járművünkhöz. Rövid városnézés Auckland-ben, majd elindulunk nagy, országjáró utunkra. Délutáni érkezés Rotoua városába.
Szállás: Rotorua (3 éjszaka)

2. nap Rotorua

Ezen a délelőttön ellátogatunk a Wai O Tapu geotermikus csodavölgybe, ahol a legszebb túraútvonalon sétálhatunk végig. Délután a maori források földjére látogatunk, ahol a szubtrópusi növényzet adja az iható vizű források édenkert szerű környezetét. Óránként 4 millió liter kristálytiszta víz tör fel a forrásokból, gazdag növény és madárvilágnak adva otthont, ahol körtúrát teszünk a patakok és források között. Ezután a Government Gardenbe látogatunk.
Szállás: Rotorua

3. nap Rotorua

A délelőtti fakultatív programokat követően a tavak vidékére utazunk – amik szintén maori törzsi területeken találhatóak -, ahol kék és zöld tavakat, vulkánt, esőerdőt, maori barlang rajzokat és talán még pisztrángokat is látunk – séta a tóparton és az esőerdőben.
Délután egy mamutfenyő és ezüst páfrányfa (Ponga) erdőben sétálunk egy jót, ahol geotermikus források is vannak.
Szállás: Rotorua

4. nap Rotorua-Wellington

Délelőtt meglátogatjuk a híres Huka Falls-t, majd a Taupo krátertó mellett haladunk az aktív vulkánok vidéke felé a Tongariro Nemzeti Parkba. Innen látható az északi sziget legmagasabb hegye és egyik működő vulkánja, a Mount Ruapehu is. Szintén itt látható a Gyűrűk Ura filmekből mindenki által ismert Mount Doom, azaz Mordor – maori nevén Mount Ngauruhoe is.

Utunkat a bárányokkal teli dombokon folytatjuk, majd érkezés a fővárosba, Wellington-ba, ahol rövid városnézés után elfoglaljuk szállásunkat. Érdemes egy esti sétát tenni a hangulatos belvárosban.
Szállás: Wellington (1 éjszaka)

5. nap Wellington-Kaikoura

Ma délelőtt a világ 10 legszebb hajóútjai között szereplő Északi-sziget – Déli-sziget útvonalon csodáljuk meg a Cook-szorost és a Marlborough Sounds szigetvilágát. A Déli-sziget első megállójaként betérünk egy családi tulajdonban lévő csokoládéüzembe, ahol meg is kóstolhatjuk a kézzel készített finomságokat és vásárolhatunk az út további részére, sőt souvenirként is kiváló a különleges édesség. Késő délután érkezünk Kaikoura kisvárosba, a Csendes-óceán partján lévő szállásunkra.
Szállás: Kaikoura (2 éjszaka)

6. nap Kaikoura

Kaikoura méltán híres a gazdag tengeri élővilágáról és a világ legfinomabb homár ételeiről. A helység maori elnevezése is sokatmondó: Kai = étel, Koura = homár, hiszen itt a homár ételek minősége különlegesen magas.
Délelőtt pihenés a hosszú napok után, vagy lehetőség van hajós bálna néző túrára menni (fakultatív), ahol szinte mindig látunk delfineket is. Délután közösen felmegyünk a félsziget végén található kilátóba, majd elsétálunk egy prémes fóka kolóniához. Innen lehet tovább túrázni a tengerparton a sziklák közötti tengeri madár- és fóka kolóniákhoz, ahol még több fókát látni még közelebbről, majd egy ragyogó kilátásokkal kecsegtető ösvényen térünk vissza a járművünkhöz.
Szállás: Kaikoura

7. nap Kaikoura-Hokitika

Reggel elindulunk a vadregényes West Coast felé. Útközben a Lewis Pass hegyszoroson keresztezzük a Southern Alps vidékét, ahol egy szép alpesi túrára is megállunk. Ezután némi utazást követően megérkezünk a Tasmán-tenger partján fekvő kisvárosba, ahol a szállásunk is lesz. 
Szállás: Hokitika (1 éjszaka)

8. nap Hokitika-Fox Glacier

Reggel Hokitikában megnézzük hogyan készülnek a híres Pounamu ékszerek egy kőfaragó műhelyben. Pounamu a maorik számára nagyobb értékkel bírt mint az arany, ezt bizonyítja, hogy a Déli-sziget is ezt a nevet viseli: Te Waipounamu. Ezt követően teszünk egy nagy körsétát egy azúrkék vizű kanyonban. Innen, a Tasmán-tenger partjait követve jutunk el egy ma is lakott történelmi aranyásó városba, ahol betérünk a bankba, mely ma egy kis aranyásó múzeum. Innen utazunk tovább szállásunkra.
Szállás: Fox Glacier (2 éjszaka)

9. nap Fox Glacier

Westland Nemzeti Park. Folytatjuk kalandjainkat a nyugati parton. Ma egy hosszabb túrát teszünk a Lake Matheson körül az évezredek óta érintetlen esőerdőben, ahonnan tiszta idő esetén látjuk a Mount Cookot is, Új- Zéland legmagasabb hegyét. Ha még marad kedvünk délután mozogni, a Fox-gleccser kilátóhoz túrázhatunk, ahonnan jó időjárási viszonyok között a gleccsert látjuk.
Szállás: Fox Glacier

10. nap Fox Glacier-Queenstown

Mount Aspiriing Nemzeti Park. Ma is különleges tájak sorozata áll előttünk sok élménnyel és megállóval. Buja zöld esőerdők, dinoszaurusz fák, tengerparti delfin-les, vízesések, gleccser- folyók, alpesi tájak, és alpesi tavak soha meg nem unható váltakozása. Utunk során a Haast Pass-on keresztezzük újra a Déli-Alpokat, és a festői Queenstown-ba, Új-Zéland kaland- fővárosába érkezünk.
Szállás: Queenstown (3 éjszaka)

11. nap Queenstown

Délelőtt pihenés a hosszú napok után, vagy sétálunk a botanikus kertben/félszigeten (alsó kép). Délutáni városnézés, majd kirándulásként elmegyünk egy nagyot biciklizni a gyönyörű tópartot követve (felső kép). Hazafelé úton igény szerint betérhetünk az ország egyik legjobb kézműves sörfőzdéjébe.
Szállás: Queenstown

12. nap Queenstown

Ma reggel Queenstown legtöbbet fotózott Remarkables hegyére látogatunk (alsó képen a háttérben). 1600 méter tengerszint feletti magasságból csodáljuk meg a lélegzetelállító panorámákat ahol több kilátópontot is meglátogatunk, teljes 360 fokos kilátást biztosítva a Southern Alpstól a Gibston Valleyn át a Kawarau Kanyonig. Itt fel tudunk túrázni egy alpesi tengerszemhez. A smaragdzöld tó az év nagy részében hóhatár felett van, de Januárban fel lehet menni felszerelés nélkül is. Különleges, csak itt található alpesi növényzetet is találunk itt.

Majd leereszkedünk a hegyről és meglátogatjuk a Bungy Jump őshazáját a Kawarau Bridge-t, Ezen a helyen volt az első hivatalos bungy ugrás a világon és azóta is 100% biztonsági rekorddal büszkélkednek több mint 2 millió ugrás után. Melegen ajánlom mindenkinek, a legidősebb ugró 94 éves volt, tehát szinte bárki le tud ugrani, én kétszer is ugrottam már.
Szállás: Queenstown

13. nap Queenstown-Te Anau

Queenstown-ból Te Anau felé vesszük az utunkat. Teszünk egy fotómegállót a Devil’s Staircase kilátóban, majd késő délelőtt egy újabb élményben lesz részünk: Kepler Track – az egyik legszebb túraútvonal egy szakaszát látogatjuk meg, ahol a keménylevelű alpesi Beech erdő és a szubtrópusi növényzet elragadó keveréke fogad bennünket és egy hatalmas kristálytiszta vizű tó, melynek a partján akár piknik ebédre is sort keríthetünk. A három órás túra után késő délután érkezünk szállásunkra.
Szállás: Te Anau (2 éjszaka)

14. nap Fiordland Nemzeti Park

Fiordland Nemzeti Park a világörökség része, a dinoszauruszok kora óta változatlan és érintetlen ősrengeteg – körülbelül akkora területen mint Pest és Bács-Kiskun Megye együttvéve – és a mai napig vannak felfedezetlen részei. Hatalmas hegyek között kanyargó gyönyörű út vár ránk, ahol a sok szép megálló során jó esélyünk van találkozni a barátságos Kea papagájjal is. A Kea az egyetlen alpesi papagáj a világon. Érkezés Milford Sound-hoz, ami az egyik csodája a világnak. Exkluzív hajós kirándulás a fjord teljes hosszában piknik ebéddel (kb. 2 óra, alsó kép).
Szemben a többi hajóval a mi hajónk csak kis csoportokat szállít, legmesszebbre megy ki a nyílt tengerig és a legközelebb megy a fókákhoz, vízesésekhez és más látnivalókhoz, így mi kapjuk a legjobb élményeket itt is. Útközben betekintést nyerünk a fjord csodáiba. Majd hazafelé úton túrázunk az őserdőben.
Szállás: Te Anau

15. nap Te Anau-Queenstown

Ma reggel ha lesz időnk a repülő indulásáig, meglátogatunk egy újabb eldugott szegletét a nemzeti parknak, ahol függőhidak, folyók és tavak várnak ránk, majd visszautazunk Queenstown-ba a reptérre ahol elbúcsúzunk egymástól.

Mit tartalmaz az ár?

Szállást 14 éjszakára 3*-os szálláshelyeken kétágyas elhelyezéssel, félpanziós ellátást és egy alkalommal ebédet. A leírásban szereplő összes programon való részvételt (kivétel fakultatív programok, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni), az Új-Zélandon történő utazásokat a látnivalók között Mercedes kisbusszal, professzionális sofőrrel és kiváló magyar nyelvű idegenvezetővel. A belépődíjakat a következőkhöz: Auckland Council Természetvédelmi Területek, DOC Természetvédelmi Területek, 5 Nemzeti Park, Maori Törzsi Területek, Maori Springs, Wai O Tapu, Huka Falls, Cook Straight hajózás, csokoládé kisüzem látogatás, Aranyásó Múzeum, kerékpár túra, Milford Sound.

A részvételi díj nem tartalmazza:
Repülőjegyet és reptéri illetékeket, biztosításokat és a személyes kiadásokat.

Keressen minket, segítünk!

Tax Erika

“15 éve a vagyok a For Two Kft. (Repülősutak.com) értékesítője a cég budai irodájában. Imádok utazni és boldog vagyok, hogy a szakmám, immáron 18 éve, a hobbim is. Sok éves tapasztalatom a garancia arra, hogy remekül fogja érezni Magát utazása során, mert: nálunk az Utas az első!”

Csepregi Csilla

“1992 óta több éves szakmai gyakorlattal állok kedves utasaim szolgálatában a cég budai irodájában. Bátran állítom, hogy ez időben több ezer utazónak segítettem megtalálni álmai utazását és elégedettséggel tölt el, hogy a mai napig nagyon sok „törzsutassal” büszkélkedhetem.”

AJÁNLATKÉRÉS

    A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

    >
    Főoldal
    Árajánlatkérés
    Hírlevél