fbpx

Egyiptom csodái: Taba ahol mindig süt a nap………

febr 21, 2023

Egyiptom az ősi történelem és kultúra által átitatott ország, ahol a több ezer évvel ezelőtti nemzet nagyságának emlékei találhatók.

A fáraók piramisaitól és sírjaitól kezdve a Sínai-hegy tetejéről nyíló lenyűgöző kilátásig rengeteg csodálatos látnivaló várja a látogatókat. Az egyik nagyszerű hely, amelyet a turisták felkereshetnek, Taba, amely a Sínai-félsziget északi csücskénél, a Vörös-tenger partján, Egyiptom déli részén található. A lenyűgöző szépségű Taba idén is várja a nyaralókat az elbűvölő Vörös – tenger partján.

Taba és a Vörös-tengeri nyaralás

Taba három ország, Izrael, Jordánia és Szaúd-Arábia találkozásánál fekvő különleges adottságú település a Sínai-félszigeten. Mesés elhelyezkedése miatt a belföldi és a nemzetközi látogatók kedvelt nyaralási célpontjává vált. Kiváló nyaralóhely a tengerpart szerelmeseinek, akik napozásra vagy vízi sportokra, például búvárkodásra vagy kajakozásra vágynak. A Taba környéki édesvízi források lehetővé teszik a látogatók számára, hogy felfedezzék a változatos vízi életet, miközben lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetnek. Az egyedülálló ökoszisztéma mellett számos történelmi helyszín is található a közelben, ahol többet megtudhatunk a helyi történelemről és kultúráról.

A Sínai-félsziget

Tabától délre fekszik a Sínai-félsziget – egy kalandokkal és szépséggel teli, zord sivatagi táj. A terület egykor Mózes otthona volt, amikor a bibliai időkben kivezette népét a rabszolgaságból a szabadságba; ezért a történelem során számos különböző vallás spirituális célpontjaként vált ismertté. Az ide látogató utazók különféle túrákon vehetnek részt a Sínai-hegyen, vagy felfedezhetik az eldugott völgyekben megbúvó ősi kolostorokat, egyéb izgalmas tevékenységek, például dzsipszafarik vagy tevegelés mellett!

Ha egy egyiptomi csomagajánlatot keres, akkor örömmel fogja tapasztalni, hogy számos olyan ajánlat áll rendelkezésre, amely a különböző szállodai ajánlatoktól egészen a speciális üdüléseken át kínál utazásokat. Például luxus hajóutakat a Nílus mentén vagy Kairó óvárosának csodáinak gyalogos felfedezését.

Akár egy felejthetetlen kalandra vágyik, akár egyszerűen csak gyönyörű tengerpartokon szeretne pihenni, Egyiptomot mindenképpen érdemes megfontolni következő úti céljaként!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    GYORS ÁRAJÁNLATKÉRÉS

      A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

      >
      Főoldal
      Árajánlatkérés
      Hírlevél