fbpx

A misztikus Omán

márc 11, 2024

Ki ne ismerné az Aladdinból a dzsinn történetét? Tarts velünk és ismerd meg, hogyan kötődik a misztikus lény a csodálatos Ománhoz.

Ománról sokat hallhatott az elmúlt évben, nem meglepő módon. Az ország gyönyörű tengerpartokkal, gazdag kultúrával és vendégszerető lakosokkal rendelkezik. Azonban Omán tartogat még egy csipet varázslatot is.

A dzsinnek legendája már az arab folklórban is jelen volt, és Ománt, valamint az ősi oázisvárost, Bahlát a mai napig körüljárja a misztikum.

A fővárostól két órányira fekvő Bahla falai között mélyen gyökereznek a mítoszok és a legendák. Az egyik legismertebb legenda szerint, a Bahlát körülvevő 13 km hosszú falat természetfeletti erők – dzsinnek építették egyetlen éjszaka alatt. A fal a város védelmét szolgálta a tolvajoktól és betolakodóktól.

 

Merüljön el a történelmi kincsekben és a mágiában, vagy szó szerint értve, búvárkodjon Salalah partjainál a türkizkék tengerben és tekintse meg a korallzátonyokat.

Ománban egy új élmény várja! A helyi piacokon keresse meg a mágikus lámpásokat, pihenjen Salalahban, rejtélyekkel teli környezetben.

A város lakói még mindig hisznek a dzsinnekben. De mik is azok a dzsinnek? A feljegyzések szerint a dzsinnek olyan természetfeletti lények, akik az emberekkel együtt élnek. Különleges képességekkel rendelkeznek, melyet jóra vagy rosszra is használhatnak.

Egyes ősi leírások alapján a dzsinnek gyakoriak az Arab-félsziget távoli vidékein, ráadásul Ománt a dzsinnek földjeként tartják számon.

Azok számára, akik a múlt izgalmas rejtélyeit kutatják, Salalah környéke számos régészeti helyszínt kínál. Az évszázadok során Salalah számos kultúra és civilizáció metszéspontja volt, amit a történelmi leletek és maradványok gazdag tárháza is bizonyít.

 

Ha egy felejthetetlen nyaralásra vágyik, Omán tökéletes választás!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    GYORS ÁRAJÁNLATKÉRÉS

      A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

      >
      Főoldal
      Árajánlatkérés
      Hírlevél