fbpx

Útikalauz: Török Riviéra

ápr 18, 2024

A Török Riviéra, más néven Törökország “Türkiz Partja”, a Földközi-tenger déli partján húzódik, lenyűgöző tájakkal és kristálytiszta türkizkék vizekkel. Ez a sokszínű régió minden utazónak kínál elfoglaltságot.

Antalya városa a régió szívét képezi, gazdag történelmi és kulturális örökséggel. Változatos programkínálata teszi ideális úticéllá. Legyen szó pihenésről, kalandról vagy kulturális felfedezésről, a Török Riviéra biztosan nem fog csalódást okozni.

Városlátogatások kedvelőinek:

Fedezze fel Antalya óvárosát, Kaleiçit. Tegyen egy sétát a régi, szűk utcákon és utazzon vissza az időben. Csodálja meg a jól megőrzött romokat és az építészet remekműveit. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy egyedi ajándékokat vásároljon a helyi kézművesektől. A kézzel készült ékszerek, textíliák és kerámiák tökéletes emlékei lesznek az utazásnak.

Történelem iránt érdeklődőknek:

A történelem szerelmesei számára Myra antik városának meglátogatása kötelező program. A lenyűgöző római kori romok hozzájárulnak egy felejthetetlen élményhez. Az ókori római időkből származó Hadrianus diadalíve Antalya egyik legismertebb történelmi emléke. Ajánljuk még az Aspendos Színház és Termesszosz városának felkeresését.

Relaxálni vágyóknak:

A türkiz partok rengeteg lélegzetelállító stranddal várják a turistákat. A Cleopatra strand aranyszínű homokja és kristálytiszta vize minden korosztálynak felejthetetlen élményt nyújt. Ajánljuk a következő strandokat: Lara strand, Kaputas strand, Cirali strand.

Relaxáljon a lemenő Nap fényében a Konyaaltı parton. Próbálja ki a hagyományos törökfürdők egyikét Antalyában, és tisztuljon meg lelke és teste egyaránt.

Gasztronómia szerelmeseinek:

A gasztronómiai élményekre vágyók felfedezhetik Antalya ízvilágát. A friss, helyi alapanyagokból készült fogások minden ínyencet elvarázsolnak. Kóstolja meg a népszerű helyi ételeket, mint például a kebabot, mezzét vagy a friss tenger gyümölcseit. Látogassa meg a helyi piacokat és válogasson a különleges halkínálatból.

Kalandoroknak:

Az igazi kalandorok számára a Göynük-kanyonban történő kanyoning kihagyhatatlan program. A lenyűgöző természeti szépségű kanyonban való mászás és úszás igazi kihívás és kaland. Érdemes megtekinteni a csodás Düden, Manavgat és Kursunlu vízeséseket, kipróbálni a quad-túrát a Torosz-hegységben, vagy a tengeri kajakozást.

Adrenalinfüggőknek:

A víz szerelmesei szörfözhetnek vagy wakeboardozhatnak a Földközi-tenger hullámain. A kezdőktől a haladókig mindenki megtalálhatja a számára tökéletes helyet búvárkodáshoz, túrázáshoz vagy sziklamászáshoz.Ezenfelül Bungee jumpingra, tandem ejtőernyőzésre vagy paraglidingra is van lehetőség Fethiye felett.

Családdal utazóknak:

A Land of Legends kalandpark a családok kedvelt helye. Vízi parkja, hullámvasútjai és showműsorai garantálják a felejthetetlen szórakozást minden korosztály számára.  A Török Riviérán számos all inclusive szálloda található sok gyerekprogrammal. További kedvelt helyek: vidámparkok, Antalya Állatkert, Antalya Játékmúzeum.

 

A Török Riviéra csak Önre vár! Foglalja le utazását vagy kérjen személyre szabott ajánlatot!

Ha egy felejthetetlen kalandra vágyik, irány Törökország!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    GYORS ÁRAJÁNLATKÉRÉS

      A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

      >
      Főoldal
      Árajánlatkérés
      Hírlevél